Sid A: Concierto de Aranjuez/Will O’ The Wisp from ”El Amor Brujo”

Sid B: The Pan Piper/Saeta/Solea

Producent: Teo Macero   Skivbolag: CBS

_________________________________________________________________________________________

Nu kommer våren, eller hur (ni ser väl gräset på bilden?). Innan jag tar påsklov lämnar jag er med lite Miles Davis. Den här plattan hamnar i kategorin jazz men det stämmer inte riktigt, eftersom det här inte är din vanliga Miles Davisplatta. Sketches of Spain är Miles Davis och kompositören Gill Evans försök att blanda jazz med spansk folkmusik – och jag måste nog säga att de lyckas riktigt bra.

Hittade den i en reaback på Kvantum och första gången jag hörde den tyckte jag att det lät som ett enda långt intro, och plattan åkte ner i backen med ruskig fart. Det är först några år senare jag förstår att det är ganska bra! Jag säger ”ganska”, även om den gärna omnämns som en klassiker bland kritiker, eftersom jag fortfarande har svårt för vissa delar. Men den kräver ett visst tålamod, och då kan den verkligen ta tag i dig.

Så, nu när långfredagen breder ut sig tycker jag att du ska slå dig ner med ett glas rött, ja luta dig tillbaka rejält i soffan, och släng upp benen på fotpallen och låt sedan kastanjetterna fånga in dig i Miles och Gils spanska äventyr. Det är riktigt behagligt, tro mig!

Löftet: det kommer mer med Miles Davis senare. Jag lovar!

Annonser