Rockferry/Warwick Avenue/Serious/Stepping Stone/Syrup & Honey/Hanging On Too Long/Mercy/Delayed Devotion/Scared/Distant Dreamer

Producent: Bernard Butler & Steve Booker Skivbolag: Mercury

________________________________________________________________________

Nytt år; nya skivor …. och gamla skivor …. och skivor mitt emellan, och lite kassetter och kanske en ny kategori på gång. Nytt år och nya möjligheter; 2011 är här!

Inleder året med en kvinnlig artist! Duffy är en riktigt bra sådan och den här skivan har jag lyssnat på riktigt mycket. Hon har inte bara en grym röst utan har lyckats få ihop riktigt bra låtar genom att arbeta med olika låtskrivare. Kanske är det så bra för att det tog hela fyra år att spela in plattan, fast å andra sidan – senaste Guns n Roses-plattan tog väl tolv år att spela in och det blev ju inte speciellt lyckat. Nåväl – det här är bra iallafall.

Rockferry blev en succé och förutom att plattan genererade hela sex singlar kan Duffy skratta hela vägen till banken men en förmögenhet på över fyra miljoner pund. Inte illa med en platta i ryggen. Det här låter riktigt oldschool och även om de två största hittarna – ”Mercy” och ”Warwick Avenue” – är det bästa så är det hög nivå hela vägen. Och det är inte bara bra utan funkar även utmärkt som kuliss när farmor är på besök för namnsdagskaffe. Inte illa va? Något för hela familjen alltså!

På senaste plattan Endlessly försökte de uppdatera soundet men det gick inget vidare, tyvärr. Men hon kanske kommer på banan igen, tills dess får vi hålla till godo med denna utmärkta debut.

Citatet: ”Yeah yeah yeah” (Mercy)