Collision/Stripsearch/Last Cup of Sorrow/Naked in Front of the Computer/Helpless/Mouth to Mouth/Ashes to Ashes/She Loves Me Not/Got That Feeling/Paths of Glory/Home Sick Home/Pristina

Producent: Roli Mosimann & Billy Gould Skivbolag: Slash Records

__________________________________________________________________________

Ingen blygsam titel på den här direkt, men blygsamheten är inte heller Faith No Mores melodi. Album of The Year blev bandets sista platta innan de lade ner versamheten, men de har ju återförenats sedan dess och nu återstår bara att se om det blir någon ny platta.

Vad ska man säga om det här då? Jag gillar det, men jag gillar å andra sidan allt detta band har gjort. Kanske låter de aningen trötta här men annars innehåller den här skivan precis allt som en platta med FNM ska göra. Fast ändå tillför det något nytt. Man kan säga att det lade av med flaggan i topp!

I vanlig ordning öppnar de med en riktig manglarlåt och sedan hittar du alltid något mer radiovänligt, som t.ex. ”Stripsearch” och ”She Loves Me Not”. En Mike Patton i högform hittar du i ”Naked In Front of The Computer” och ”Mouth To Mouth”, men annars återkommer jag ofta till spår som ”Last Cup of Sorrow”, Ashes To Ashes” och ”Helpless”.

Har fler gånger varit på väg att se denna grupp, men det har aldrig blivit av. Det har jag ångrat många gånger. Vet inte om bandet tänker sig en fortsättning på den återföreningsrunda de körde förra året, men då kanske jag får chansen att se dem live till sist. Det vore trevligt – ny platta eller inte. 

Citatet: ”They said it’s normal but they’re keeping me dumb and hot” (Naked In Front of The Computer)