Sucker Train Blues/Do It For the Kids/Big Machine/Illegal I Song/Spectacle/Fall to Pieces/Headspace/Superhuman/Set Me Free/You Got No Right/Slither/Dirty Little Thing/Loving the Alien

Producent: Josh Abraham Skivbolag: RCA

________________________________________________________________________

Om du tar tre delar Guns n Roses, strör över lite Stone Temple Pilots och blandar in en femte snubbe i degen – vad får du då? Ja precis, Velvet Revolver. Och då övervägande delar kommer från GnR låter det inte helt konstigt mer GnR än STP – eller? Jag tycker kanske att det finns riktigt tydliga influenser från båda (och en del annat) men visst vill de låta precis sådär svängigt och rockigt som på Appetite For Destruction?

Detta lyckas det ju givetvis inte med, och nu skulle jag lätt kunna förklara det hela med avsaknaden av Axl Rose men vi som har hört Chinese Democracy vet ju att det inte är så enkelt. En ensam Axl betyder inte samma sak som GnR, det blir något annat. Skulle tro att ålder och feta gröna sedelbuntar nog gjort en hel del för att ändra det där rasande Welcome to the jungle-perspektivet.

Nåja, jag ska försöka komma till kärnan. Tror att jag blir nostalgisk, för jag gillar det här. Redan tio sekunder in i ”Sucker Train Blues” avslöjar de sig i sin iver att skapa ett sound från förr men jag köper det och blir än mer övertygad i ”Do It For The Kids”. Det funkar, och då jag även lyssnat sönder några Stone Temple Pilots-plattor tycker jag att Scott Weiland kompletterar grabbarna Guns riktigt bra.

Det håller givetvis inte hela vägen. Däremot bör du lyssna på låtar som ”Illegal Song”, ”Spectacale”, ”Set Me Free” och ”Do It For The Kids” om du missat det här. Ibland kommer man långt på ren vilja! Plattan blev ju mer eller mindre en succé och sålde mer än någon räknat med, och detta trots att förstasingeln ”Slither” låter släpig grungekopia av en gammal STP-låt. Ni kan skippa den.

Velvet Revolvers andra plattta har jag däremot inte. Den funkade inte riktigt. När sedan Weiland hoppad av bandet för några år sedan blev det tyst men enligt bandets hemsida  har de planer på att gå vidare. Det verkar dock inte vara någon brådska då samtliga medlemmar har fullt upp med annat. Fast det kanske är lika bra att låta det vara?

Citatet: ”Dontcha give a fuck anymore now? She’s givin up on you now – do it for the kids they say, it ain’t about you anyway” (Do It For The Kids)