RS

Disc 1 A Night Out: Maggie May/Every Picture Tells a Story/Some Guys Have All the Luck/Young Turks/Do Ya Think I’m Sexy?/What Am I Gonna Do (I’m So in Love With You)/Hot Legs/You Wear It Well/Rhythm of My Heart/Downtown Train/The Motown Song/This Old Heart of Mine (Is Weak for You)/Tonight I’m Yours/Ooh La La/I Can’t Deny It/It Takes Two/Stay with Me

Disc 2 A Night In: Sailing/I Don’t Want to Talk About It/Have I Told You Lately/The First Cut Is the Deepest/You’re in My Heart (The Final Acclaim)/All for Love/Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)/Every Beat of My Heart/Tom Traubert’s Blues (Waltzing Matilda)/Don’t Come Around Here/The Killing of Georgie (Part I and II)/Love Touch/I Was Only Joking/Ruby Tuesday/In a Broken Dream/Reason to Believe/In My Life

Lyssna: Rod Stewart

Producenter: Rod Stewart, Patrick Leonard, Trevor Horn m.fl. Skivbolag: Warner Bros.

_____________________________________________________

Den här hittar jag i min dotters rum. Fast jag tror inte att hon lyssnar på den, nej hon är mer inne på Kiss just nu. Hur som helst, det är ju en trevlig liten upptäckt. Rod Stewart är ju aldrig fel, eller tja … nästan aldrig fel!

På den här samlingen – som ska vara karriäromfattande fram till 2001 (the story so far, duh!?) – får du galet många låtar uppdelade på två cdskivor; som i sin tur delar in karriären i två underrubriker. Det är A Night Out och A Night In, och precis som du förmodligen redan räknat ut så är låtarna på den förstnämnda något fartigare än de på den sistnämnda. Och det är ju inte helt fel att dela upp en samling på detta vis, faktiskt.

Fast helt komplett är den ju nu inte. Nej, det fattas en del och allra mest uppenbar är ju ”Handbags and Gladrags”. Läser mig till att just den och andra fått stryka på foten på grund av kontraktsskäl. Många av Stewarts gamla klassiker ligger på skivbolaget Mercury, den här skivan är utgiven av Warner Bros. Tja, vad gör man åt det?

Fast om vi nu struntar i skivbolagstjafs så är det här en riktigt trevlig samling, men visst har jag andra och bättre samlingar med Rod Stewart (som jag även skrivit om tidigare). Sedan är ju det nyare materialet inte alls lika bra som det äldre – så är det bara. Fast det finns inte mycket jag avskyr här men jag har alltid haft svårt för ”The Motown Song” och sedan känns Stoneslåten ”Ruby Tuesday” ganska onödig. Han är ju annars riktigt bra på att göra andras låtar till sina egna, men där går han bet. Vidare känns ”All For Love”, som han gjorde tillsammans med två andra inte helt okända herrar, som ett ganska onödvändigt inslag i denna samling. Jag hade glömt den! Nu är den tillbaka!! Tack så j-la mycket för det!!!

Fast det som är bra räcker och blir över, och på det hela en påminnelse om att Roddan är grymt bra, när han är på det humöret. Gott så!

Citatet: ”If I stand all alone, will the shadow hide the color of my heart?” (I Dont Wanna Talk About It)

 

Annonser