human soul

Little Miss Understanding/My Love’s Strong/Dancing For Money/Call Me Your Doctor/Big Man On Paper/Soultime/Everything Goes/Sugar Gives You Energy/Daddy’s A Postman/Green Monkeys/I Was Wrong/You Got The World (Right Where You Want It)/Slash And Burn

Producenter: Brinsley Schwarz, Graham Parker & Jon Jacobs Skivbolag: BMG

_______________________________________________

Sitter och slötittar på This is 40, som för övrigt är en riktig skitfilm, när plötsligt Graham Parker dyker upp i rutan. Han spelar rollen som föredettingen ingen längre vill höra men som den entusiastiske och musikälskande skivbolagssnubben som brutit sig loss från det stora bolaget (och tillika en av huvudpersonerna i filmen) tror stenhårt på – för att det är kvalitet! Behöver kanske inte tillägga att hans bolag är på väg mot konkurs?

Hur som helst, jag vet oförskämt lite om Graham Parker men visst har jag en skiva med denne man? Jo då, och den har jag givetvis glömt bort att skriva om (för att den förmodligen gjort alldeles för lite avtryck i kombination med att jag aldrig lyssnat på Parker). Med detta sagt; förvänta dig inte ett kvalitativt inlägg där jag försvarar Graham Parkers vara eller icke vara!

För tyvärr, den Parker som gav ut denna skiva 1989 låter ungefär lika trött som filmversionen 2013. Något yngre och inte lika medelåldersrock förvisso, men ändock ganska trött. Det här är en högst splittrad skiva med låtar som drar åt pophållet och andra som far iväg lite varstans. Hittar ingen riktning alls.

Det här är förmodligen ett dåligt val om man nu bara ska äga en skiva med Graham Parker. Åtminstone hoppas jag det; för han förtjänar förmodligen ett bättre förstaintryck. Det här lockar mig iallafall inte att vidare utforska Parkers diskografi. Och jag vill inte vara sådan, men citatet nedan skvallrar om att han kände sig både bitter och lite ‘out of the loop’ redan 1989. Men visst, viss feelgoodfilmkänsla uppstår i en del låtar så han är ju inte direkt felcastad i filmen heller.

Citatet: ”look at the youth in their Whitesnake T-shirts, they’re wearing a poor man’s version of the haircut – man they might as well be from another universe” (Big Man on Paper)

Annonser